Omin sanoin

Olen porilaissyntyinen kuvataiteilija. Valmistuin Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteen yksiköstä Kankaanpäästä keväällä 2010. Erikoistuin taidegrafiikkaan ja omimmaksi ilmaisutavakseni on muotoutunut serigrafia.

Minua kiehtovat teolliset ympäristöt, niiden alati muuttuvat graafiset sommitelmat sekä rosoinen kauneus. Kuvaan teoksissani erilaisia koneita ja moottoreita itselleni tyypilliseen tapaan; modernilla otteella ja värejä säästämättä. Kuva-aiheet kuljettavat katsojan koneiden kuvitteellisiin persooniin kaupungissa ja maalla. Urbaaneihin maisemiin, missä satamanosturit muuttuvat laumaeläimiksi sekä hylättyjen teollisuushallien pihoille, missä vanhat, ruostuneet koneet saavat uuden elämän inhimillisiksi olennoiksi kuvattuina. Koneiden kautta tutkin samalla myös ihmismieltä.

Valokuvissani toistuvat koneiden sijaan sekä ihmiset että yksityiskohdat erilaisista maisemista. Niissä heijastuu usein ihmisen erillisyyden kokemus suhteessa ympäristöön. Joskus se on kalvavaa yksinäisyyttä, toisinaan myös helpottava ja vapauttava tunne, jolloin voi kokea löytäneensä äärimmäistä kauneutta.

Loviisa Tala

Yhteystiedot

Loviisa Tala / kuvataiteilija

Puhelin / 040 702 5067
Sähköposti / loviisa.tala@gmail.com

CV

Voit katsoa CV:täni täältä.